Stacks Image 2888
Stacks Image 2893
Stacks Image 2900
Stacks Image 2905

VII-SUAL
Dutch Artists Group

Add Background Images Here
Stacks Image 939
Stacks Image 943
Stacks Image 945
Stacks Image 947
Stacks Image 949
Stacks Image 951

VII-SUAL
Dutch Artists Group

Add Background Images Here
Stacks Image 2601
Stacks Image 2605
Stacks Image 2607
Stacks Image 2609
Stacks Image 2611
Stacks Image 2613

VII-SUAL
—de groep—

Zes kunstenaars vormen samen VII-SUAL. Een aantal is lid van AaquaArt, anderen zijn dat van de Haagse Kunstkring. Sommigen kennen elkaar al geruime tijd persoonlijk, anderen hebben elkaar meer recent ontmoet.
In het verleden is er in wisselende samenstellingen deelgenomen aan exposities. Daarbij ging het vaak om groepstentoonstellingen, maar er zijn ook duo-presentaties geweest. Sommigen deden gezamenlijk mee aan projecten of waren betrokken bij manifestaties.
In september 2017 nam iedereen deel aan de expositie Wahrheit/Truth in het Industrie-Museum van Ennepetal in Duitsland. Bij de gezamenlijke voorbereiding van deze tentoonstelling werd al snel duidelijk dat verdere samenwerking nuttig en inspirerend zou kunnen zijn. Met de oprichting van het collectief VII-SUAL is aan die samenwerking nu concreet vorm gegeven.

Dat er in VII-SUAL wordt samengewerkt betekent niet dat de deelnemers een gezamenlijk uitgangspunt voorstaan. VII-SUAL ziet het geloof in stromingen of stijlen vooral als een twintigste-eeuws fenomeen dat vele artistieke mogelijkheden heeft opgeleverd. De diversiteit die kenmerkend is voor het werk van de leden van VII-SUAL sluit daarbij aan.
Zo vertegenwoordigen zij zowel wat betreft materiaalkeuze en uitwerking een aantal verschillende invalshoeken. Er is ruimtelijk werk van Frans Kegels, er zijn de Lucht-Zeelandschappen van Glenn Priester die ogen als objecten maar qua voorstelling refereren aan de traditie van de landschapsschilderkunst. Diezelfde traditie speelt een rol in het werk van Maarten van Noort en Martin Wink, zij het dat ook hun uitwerking zeer verschilt. Wink werkt op papier, paneel of doek en gebruikt een veelheid aan materialen als ei-tempera, drukinkt, grafiet, olieverf of lak. Van Noort maakt collages en beperkt zich met zijn schilderwerk tot acryl op papier of doek. Ook heeft hij een voorkeur voor kleine formaten, waarmee hij zich weer onderscheidt van Franka op de Beke die juist op grote formaten werkt in olieverf. Hans Oosterom’s beelden zijn soms gebaseerd op fotografisch materiaal, maar vaker geheel met de computer gecreëerd. Vaak speelt taal een rol in zijn altijd kleurrijke beelden.

VII-SUAL
—de kunstenaars—

VII-SUAL
—activiteiten—

Internationale expositie in St Baafs in Aardenburg
23 augustus - 15 september 2019

Lees meer

De zes leden van VII-SUAL organiseren in de St Baafs te Aardenburg een expositie waarbij ook kunstenaars uit Duitsland en België hun werk zullen tonen.
Feestelijke opening vrijdag 23 augustus 15.30 door mevrouw Magda Vermue burgemeester van de gemeente Sluis

Klik op foto voor meer foto's

Expositie in Steenfabriekl Gilze 4 t/m 20 oktober 2019

Lees meer

De zes leden van VII-SUAL exposeren van 4 t/m 20 oktober. Steenfabriek 4 t/m 20 oktober 2019 Graag nodigen we je uit voor de opening op zaterdag 5 oktober om 15u30. De kunstenaars vertellen over hun werk, waarna daarover met hen van gedachten kan worden gewisseld, met het glas in de hand. Open vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur Adres: Steenfabriek 7, 5126 PB Gilze. Wil je buiten de openingstijden met een groep de expositie bezoeken bel dan met Glenn Priester.

Expositie bij Haagse Kunstkring 27 november t/m 22 december

Lees meer

27 november tot en met 22 december Haagse Kunstkring te Den Haag De VII-sual kunstenaars zijn te gast in de galerie van de Haagse Kunstkring Opening zaterdag 30 november 16 uur zondag 8 december kunstenaars vertellen over hun werk Open woensdag t/m vrijdag 12-17 uur zaterdag & zondag 13-17 uur Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag

Klik op foto voor meer foto's

Expositie in Industrie-Museum Ennepetal

My Image
Lees meer

De zeven leden van VII-SUAL exposeerden in september 2017 in Ennepetal, Duitsland. Samen met een aantal kunstenaars uit België werden zij door Werner Kollhoff, voorzitter van de Ennepetaler Künstler Verein, uitgenodigd om deel te nemen aan de thematentoonstelling Wahrheit – Truth. De expositie was te zien in de prachtige bovenzaal van het historische Industrie-Museum van Ennepetal,
De tentoonstelling werd onder grote belangstelling feestelijk geopend door Imke Heymann, burgemeester van Ennepetal.

Klik op foto voor meer foto's

Catalogus Expositie Duitsland

My Image
Lees meer

Bij de tentoonstelling in het Industrie-Museum verscheen een Duitstalige catalogus met werk van de deelnemende kunstenaars. Imke Heymann, burgemeester van Ennepetal schreef het voorwoord. Maarten van Noort van VII-SUAL voorzag in een inleidende tekst het thema van de tentoonstelling van een kunsthistorische context.

Deze door Hans Oosterom van VII-SUAL mooi vormgegeven catalogus kan nog gedownload worden.

My Image

Expositie in Kunstraum Ennepetal

My Image
Lees meer

Gelijktijdig met de expositie in het Industrie-Museum in Ennepetal exposeerden de leden van VII-SUAL in de galerie van Kunstverein Kunstraum EN e.V. Deze tentoonstelling kreeg als motto: Holländer neben der Wahrheit.
Voor deze expositie maakte Hans Oosterom een brochure met afbeeldingen van werk van de zeven deelnemers.

Verbeke Foundation en CJK

My Image
Lees meer

Op 10 maart brachten de leden van VII-SUAL een bezoek aan de bekende Verbeke Foundation nabij Antwerpen en het Centrum voor Jonge Kunst CJK in Mariakerke, Gent.
Kunstverzamelaar, oprichter en directeur van de Foundation Geert Verbeke gaf een uiterst interessante rondleiding langs actuele tentoonstellingen en delen van de vaste collectie.
In Mariakerke werd een overzichtstentoonstelling bekeken van kunstenaars die in een recent of verder verleden eerder exposeerden in het CJK.

My Image
Study nr 001 in a "lent" hause
When my words.....

VII-SUAL
—meer informatie—

VII-sual kan benaderd worden voor deelname aan exposties, kunstmanifestaties, enz. VII-sual is ook geëquipeerd om kunstprojecten te ontwikkelen in samenwerking met musea, galeries of andere partijen.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Glenn Priester.

This field must contain Alpha Numeric characters
This field must contain Alpha Numeric characters
This field must contain Alpha Numeric characters
You have not reached the minimum amount of characters required for this field
Thank you! Your submission was successfully sent :-)×
Opps! Some went wrong... Your submission did not go through :-(×